Klantenervaringen

Zaakvoerder Clean Link,

46 jaar,

3 kinderen

conflicten

pleaser

prestatiedrang

Eind 2020 kreeg ik de vraag van Salina en Peter, partners in het leven en de business, om met hen aan de slag te gaan. Na een zeer pittig jaar 2020 waarin hun business in de cleaning en ontsmettingsindustrie floreerde, waren ze even ‘op’. De drukte had hun tol geëist…

Begin januari ging ik met beide (apart) aan de slag. Na ieder slechts 2 trainingen te hebben gekregen, is hier het verhaal van Peter.

Sceptisch

“Sceptisch ben ik aan de coaching begonnen. Openminded dat wel, maar niet met het idee dat dit iets van verschil zou brengen. Je weet wel de zoveelste coaching, waarin je teleurgesteld kunt geraken. Nadien besef je dan dat alles wat er gezegd wordt, je al wist of niet van toepassing was op jezelf.

Ja, daar heb ik me lelijk in vergist.

Mezelf terug leren kennen

Ik heb valkuilen leren herkennen, vooraf leren anticiperen en tijd nemen, tijd om te beseffen waar ik in het verhaal sta. Ik ben mezelf verder gaan analyseren en heb mijn talenten leren erkennen, maar ook heb ik de talenten van anderen leren herkennen en erkennen.

Gewapend tegen de valkuilen, kan ik nu de confrontatie aan, met steeds hetzelfde voor ogen… waar staan wij als bedrijf voor, in welke hoedanigheid zal ik pleasen en waar sta ikzelf in het verhaal.

Ik heb beslissingen genomen die andere opportuniteiten gecreëerd hebben, waar ik voor deze coaching op geen enkel vlak had bij stilgestaan.

Zakelijke en persoonlijke transformatie

Op zakelijk vlak bekijk ik de zaken nu helemaal anders, onze werknemers groeien in hun positie, sommigen heb ik een helemaal andere functie gegeven, waarin ze zich veel meer op hun gemak voelen, hun talenten benut! De mogelijkheden zijn oneindig en velen onbenut, daar proberen we nu als bedrijf verandering in te brengen.

Op persoonlijk vlak heb ik een volledige transformatie doorgemaakt, degene vanzelf gekomen is, zonder dat ik daar veel moeite voor heb moeten doen, enkel af en toe terugdenken aan de coaching van Nancy. Van iemand die ‘ik’ in geen enkel stuk en verhaal van zijn leven plaatste en kon plaatsen, neem ik nu tijd voor mezelf, doe ik in jaren eens iets alleen… iets dat volledig ondenkbaar was voor de input van Nancy.

Het vechten is voorbij, ik leef weer

Het wedijveren om mensen te overtuigen van mijn idee, mijn kijk op de wereld, laat ik nu voor wat het is. Iedereen heeft zijn kijk op de wereld, woorden en gedachten die ik voorgoed met me meedraag.

Mijn relatie met Salina is beter dan ooit tevoren, waarom? Omdat ik nu zie wie Salina echt is, dat ik nu haar verhaal begrijp en versta, dat ik ook haar valkuilen herken, maar voornamelijk haar talenten zie… Na 17 jaar staan we nu nog dichter bij elkaar.

Met mijn 3 dochters kan ik nu beter communiceren, hen begrijpen, maar hen ook niet begrijpen en dat ok vinden. Discussies zijn omgeslagen naar dialoog, gesprekken waar ik nu de tijd voor neem, mijn tijd op mijn moment, ik hoor nu eindelijk wat ze zeggen en ik kan luisteren.

Ik sta nu helemaal anders in het leven, een transformatie die ondenkbaar was, die ik nooit voor mogelijk hield… een transformatie die me heel gelukkig maakt, die mijn horizonten verlegd heeft. Een omwenteling die enorm en onuitputtelijk lijkt.

De coaching van Nancy is mijn geestelijke en natuurlijke prozac!

Dikke merci!”