It's never not in the mind

My Metanoia methodiek

In vier stappen jouw impact vergroten!

Met de juiste impact op de organisatie maak je als professionele het verschil.

We detecteren in de eerste plaats de noden van het individu of het team en gebruiken vervolgens een hands-on aanpak om tot resultaten te komen.

Onze vernieuwende methode vertrekt vanuit de mindset, vanuit iemands overtuigingen. En daar begint het al. Hoe maak je iemands overtuigingen duidelijk? Best door hen ze zelf te laten ervaren. Door hen te laten voelen hoe hun overtuiging  belemmerend kan zijn in deze situatie. We maken jou bewust van jouw onbewust gedrag.

En zo bouwen we de oefeningen op van bewustwording naar het kiezen van je houding om zo te komen tot succesvol gedrag met de juiste impact.

We maken steeds de vertaalslag naar de concrete wereld van de klant, zodat het resultaat duurzaam is.

Nancy@mymetanoia.be

Van onbewust naar bewust

D.m.v. op maat gemaakte oefeningen laten we jou kennismaken met jouw onbewuste mindset (houding) dat gedrag voorafgaat.

Houding kiezen

Er zit een enorme ruimte tussen de prikkel die je krijgt en je reactie hierop. En daar maak je vaak een onbewuste keuze. Kies bewust het resultaat dat je wilt zien.

Gedrag aanpassen

Het is jouw gedrag dat verantwoordelijk is voor je prestaties. We leren hier ons gedrag managen richting succes, zodat jij of jouw team op topniveau kan presteren.

Duurzaam resultaat

Het brein heeft tijd nodig om nieuw gedrag te programmeren. We geloven daarom sterk in een procesmatige aanpak. We maken de vertaling naar de concrete wereld van de klant, hierdoor bestendigen we het gedrag op een duurzame manier.

Hoe creëren wij dat bewustzijn?

My Metanoia heeft een eigen methode ontwikkeld om jouw mindset te richten op persoonlijke effectiviteit.

Het brein

We hebben de gewoonte om emotie op te slaan in onze rugzak, zodat we voorbereid zijn voor volgende keer. Deze automatische piloot heet ook wel ons survival instinct.

Rugzak

Op een gegeven moment leven we met te veel voorgeprogrammeerde reacties en wordt de rugzak te zwaar. Dit belemmert ons in onze prestaties.

Training

Door middel van mentale oefeningen met een fysieke twist kan je je brein herprogrammeren en leer je situaties van op een afstand te bekijken.

Resultaat

Je bent de allerbeste versie van jezelf. Je ervaart innerlijk rust, ontdekt je eigen vaardigheden en je kan je gedrag managen richting succes.

De My Metanoia Mindset

Metanoia is Grieks voor “verandering van gedrag”

Het startpunt
Het gezegde “It’s never not in the mind” vertrekt vanuit uit het gegeven dat we als mens geprogrammeerd zijn door onze opvoeding en omgeving. We doen dingen op ‘automatische piloot’, omdat ze zo in ons onderbewustzijn werden geprogrammeerd en dit vaak op jonge leeftijd. Veel van die programmaties zijn nuttig en effectief, maar andere blijken ons telkens opnieuw te hinderen in wat we echt willen bereiken.

Onze ‘experience-based’ methode
We gaan tijdens de mindset training aan de slag met jouw persoonlijke situatie, we ontdekken samen jouw onbewust en belemmerend gedrag en welke impact dit op jouw leven en op jouw resultaten heeft.

De methode bestaat uit op maat gemaakte mentale oefeningen met een fysieke twist om jouw emotionele brein te activeren. Omdat ons brein “al doende leert” kunnen we tijdens deze oefeningen je oude patronen blijvend vervangen door nieuw en succesvol gedrag.

Leerproces
Je leert helder en effectief te communiceren met jezelf en met anderen, waardoor je meer impact hebt. Je leert steeds minder afhankelijk te worden van programmaties van je omgeving en steeds meer vanuit rust te reageren. Je prestaties verhogen wanneer je je gedrag kan managen richting succes.

Emotie is een gevoel dat wordt veroorzaakt door jouw gedachten en overtuigingen.